Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2014 17:06

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 745'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 745'e, yaralıların 4 bin 633'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 745'e yükseldi
israil,gazze,saldırı,filistin,

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarının başladığı tarihten bu yana ölenlerin sayısının 745'e, yaralananların ise 4 bin 633'e yükseldiğini belirtti. Kudra, bugün ölenlerin çoğunluğunun Huzaa beldesi ve çevresinde yaşayanlar olduğunu dile getirdi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine de saldırılarda şimdiye kadar bin 530 evin tamamen yıkıldığını, 22 bin evin hasar gördüğünü ve bin 700'ünün kullanılamaz hale geldiğini söyledi.İsrail'in Gazze'deki altyapıyı hedef aldığını vurgulayan Hasayine, görevlilerin hasar tespit çalışmaları için Gazze'nin doğu ve kuzeyindeki sınır bölgelerine ulaşamadıklarını da kaydetti.
İsrail okula saldırdı
İsrail ordu birliklerinin, Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...