Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2017 16:19

Gazze'de insani durum giderek kötüleşiyor

Mizan İnsan Hakları Merkezi, temel hizmetlerin karşılanamadığı Gazze'de "insani durumun giderek kötüleştiği" uyarısında bulundu.

Gazze'de insani durum giderek kötüleşiyor
gazze,

Açıklamada, Gazze'de devam eden elektrik krizinin hayatı ciddi anlamda olumsuz etkilediği ve bölgede her geçen gün kötüleşen insani durum nedeniyle felaketin yaklaştığı uyarısı yapıldı.Elektrik krizinin çözümü için herhangi bir adım atılmadığına işaret edilen açıklamada, yetkililerin konuya gereken hassasiyeti göstermediği savunuldu. Gazze'deki elektrik dağıtım şirketi, Ramallah'taki Filistin hükümetinin elektrik santralini çalıştırmak için gereken yakıta ek vergi uygulamasının krizi büyüttüğünü belirtiyor.Filistin hükümeti ise bunu reddederek, Hamas'ın dağıtım şirketi ve enerji kurumunda etkinliğini sürdürmesinin hükümetin görevlerini yerine getirmesini engellediğini savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...