Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2018 22:23

Gina Haspel ilk kadın CIA direktörü oldu | Gina Haspel kimdir?

Gina Haspel kimdir? Haspel, CIA tarihinde ilk kadın direktör oldu. ABD Başkanı Donald Trump tarafından 13 Mart'ta CIA başkanlığına getirilen Gina Haspel kimdir?

Gina Haspel ilk kadın CIA direktörü oldu | Gina Haspel kimdir?
gina haspel kimdir,CIA

GİNA HASPEL KİMDİR?

3 Şubat 2017'de ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcılığı görevine atanan Gina Haspel, 13 Mart 2018'de CIA'nın ilk kadın başkanı oldu.

Haspel'den önce CIA Başkanlığı koltuğunda oturan, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Haspel için “Örnek bir istihbarat çalışanı” ifadesini kullanmıştı.

Pompeo, “Haspel, verilen görevleri en iyi şekilde sonuçlandıracak örnek bir kişidir. Kendisinin istihbari yeteneklerinden dolayı çok şanslıyız” demişti.

ABD Senatosundaki Demokratlar ise Haspel’in CIA başkan yardımcılığına atanmasına tepki göstermişti. Oregon Senatörü Ron Wyden ve New Mexico Senatörü Martin Heinrich, Trump’a mektup göndererek Haspel’in atanmasına karşı olduklarını iletmişti. Yaptıkları ortak açıklamada senatörler, “Haspel’in kariyerine ilişkin ciddi şüphelerimiz var ve bu göreve layık bir isim olduğunu düşünmüyoruz.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Gina Haspel, “kara delik” olarak tanınan Tayland’daki CIA hapishanesinde, suda boğulma hissi oluşturan "waterboarding" yöntemini sıkça uygulamasıyla biliniyordu. 

Gina Haspel kimdir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...