Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2015 03:14

Guatemala'daki heyelanda ölenlerin sayısı 253'e yükseldi

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da geçen hafta şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 253'e yükseldi.

Guatemala'daki heyelanda ölenlerin sayısı 253'e yükseldi
Guatemala, heyelan,

Doğal Afetler Ajansı (CONRED) Başkanı Alejandro Maldonado, başkent Guatemala'nın 15 kilometre doğusundaki Cambray'da meydana gelen heyelanın ardından ölü sayısının 253'e çıktığını, 374 kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.  Maldonado, arama çalışmalarının devam edip etmeyeceği konusunda yakın zamanda bir karara varılacağını söyledi. Heyelanda daha önce 220 kişinin öldüğü, 150 kişinin de kayıp olduğu belirtilmişti. Felaketin meydana geldiği Cambray, CONRED tarafından 2008'den bu yana yüksek riskli alan olarak kabul ediliyor. CONRED, geçen yıl kasım ayında bölgeyi yeniden teftiş etmiş ve heyelanın meydana geldiği Santa Catarina Pinula belediyesine riskler konusunda uyarıda bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...