Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2018 22:18

Güney Afrika'da 3 Rus gazeteci öldürüldü

Belgesel çekimi için Güney Afrika’da bulunan 3 Rus gazetecinin, kimliği belirsiz kişilerce öldürüldükleri bildirildi.

Güney Afrika'da 3 Rus gazeteci öldürüldü
rus gazeteciler,,güney afrika,,dünya gündemi,

Rus haber ajansı TASS’ın çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberine  göre, Güney Afrika’da belgesel çeken 3 Rus gazetecinin ölü bulunduğu belirtildi.

Gazetecilerin araçlarıyla hareket halindeyken, kimliği belirsiz  kişilerce durdurularak öldürüldüklerinin belirtildiği haberde, ölenlerin gazeteci  Orhan Cemal, kameraman Kiril Radçenko ve yapımcı Aleksandr Rastorguyev adlı Rus  vatandaşları oldukları kaydedildi.

Rus medyasında yer alan iddialara göre, öldürülen gazeteciler Rus  paralı asker grubu olarak bilinen "Vagner Grubu" ile ilgili bir belgesel çekimi  için bir süredir Güney Afrika’da bulunuyordu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise yaptığı  açıklamada, Güney Afrika’daki Rus büyükelçiliğiyle irtibat halinde olduklarını  belirterek, "İlk belirlemelere göre, Rus vatandaşı oldukları düşünülen üç kişinin  cesedine ulaşıldı. Güney Afrika güvenlik güçleriyle temas halindeyiz." dedi.

Belgeselin yapımcılarından "Tsentra Upravlyeniya Rassledovaniyami  (Araştırmalar Merkezi)" adlı şirketten yapılan açıklamada ise "Gelen haberlere  inanmak istemiyoruz. Ancak, bunun artık bir hata olabileceğine dair ümidimiz  kalmadı. Orhan, Kiril ve Aleksandr’ın yakınlarına başsağlığı diliyoruz."  ifadeleri kullanıldı.

    

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...