Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Kasım 2016 21:42

Güney Kore'de yüz binler sokağa indi

Güney Kore'de yolsuzlukla suçlanan devlet başkanı Park Geun-Hye'ye karşı halkın öfkesi bitmek bilmiyor. Sokaklara akın eden yüz binlerce Güney Koreli devlet başkanına istifa et diye haykırıyor. Son gösteriye 150 bin katılımın gerçekleştiği belirtiliyor.

Güney Kore'de yüz binler sokağa indi
güney kore,

Güney Kore’nin başkenti Seul, Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye karşıtı protesto gösterilerine dördüncü kez sahne oldu. Yolsuzlukla suçladıkları cumhurbaşkanını istifaya çağıran eylemciler başkent sokaklarını caddeleri doldurdu. Son gösteriye 150 bin kişinin katıldığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanının istemeyenler gibi cumhurbaşkanına destek verenler de meydanlardaydı.  Cumhurbaşkanı taraftarlarının sayısı ise yaklaşık 11 olarak açıklandı. Ülkeyi karıştıran skandala göre  Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye’nin yakın arkadaşı Choi Soon-Sil’in, cumhurbaşkanı ile olan yakın ilişkisini kullanarak herhangbir resmi görevi olmadığı iş adamlarından kendi vakfı için bağış topladığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca kasım ayı başında tutuklanan Choi Soon-Sil’in, devlet sırlarına da vakıf olduğu da iddia edildi. 

Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye olanlar yüzünden özür dilemiş olsa da Güney Koreliler sadece özürle yetinecek gibi görünmüyor. Skandalın, Park'ın Güney Kore'de gelecek yıl yapılacak genel  seçimlerden önce popülaritesini önemli ölçüde azalttığı belirtiliyor. Bazı  muhalefet partileri de Park'a istifa çağrısında bulunuyor. Anketler Park'a kamuoyu desteğinin yüzde 5'e  kadar düştüğünü gösteriyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...