Tgrt Haber
24 May 2016 12:50

Günün fotoğrafı Obama'dan

Vietnam'ı ziyaret eden ABD lideri Hanoi'de sıradan bir mekanda plastik tabureye oturarak 3 dolarlık noodle yedi, soğuk Hanoi birası içti. Instagram ve Twitter'da paylaşılan kare 150 binden fazla kişi tarafından beğenildi, 10 bine yakın retweet ve 6 binden fazla yorum aldı.

Günün fotoğrafı Obama'dan
obama, abd, günün fotoğrafı,

ABD Başkanı Barack Obama, 1963 yılından 1973'e işgale direnen Vietnam'a tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Washington'ın Hanoi yönetimine uyguladığı silah ambargosunu kaldırdığını duyuran Obama'nın Twitter ve Instagram'da paylaşılan fotoğrafları gündemi sarstı.
"No Reservations" adlı programında ziyaret ettiği ülkeleri ve mutfaklarını tanıtan Bourdain, Obama ile buluşması sırasında çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde yayımladı.
Plastik mavi taburelerde oturan Obama ve Bourdain, etli noodle (pirinçten yapılan erişte), salata ve Hanoi birası ısmarladı.
Fotoğrafta masadaki kaselerin, tabakların ve çubukların simetrisi, internet kullanıcılarının büyük ilgisini çekti.
Twitter'dan yemeği "Alçak plastik tabure, ucuz ama lezzetli noodle'lar, soğuk Hanoi birası" sözleriyle duyuran Bourdain'in tweet'i 9500 retweet aldı, 18 bin kişi tarafından beğenildi.
Bourdain, Instagram hesabında da Obama'nın çubukla yemek yemekte usta olduğunu belirterek 6 dolar (yaklaşık 18 lira) tutan hesabı ABD Başkanı'nın ödediğini aktardı.
Instagram'daki fotoğrafı ise 137 bin kullanıcı beğendi, 6 binden fazla kişi yorum yazdı.
Başkan Obama yemek sonunda lokantadan ayrılırken yoğun ilgi gördü, mekanın önünde bekleyenler flaşları ardı ardına patlattı. 
New York'taki Brasserie Les Halles restoranının şefi olan Bourdain, çeşitli ülkelere yaptığı ziyaretleri konu alan televizyon programlarıyla tanınıyor. Bourdain, programı çerçevesinde İstanbul'a da gelmiş ve Türk mutfağını tanıtmıştı.
Vietnam Savaşı
10 yıl süren ABD-Vietnam savaşında 60 bin Amerikan askeri öldü, birçoğu da ülkesine döndükten sonra canına kıyarak hayatına son verdi.
Vietnam'da komünist bir iktidarın çevre bölgeleri etkileyeceği endişesi ABD'nin 1964'te Vietnam'a girmesine sebep oldu. Soğuk Savaş'ın ikinci sıcak çatışması olan Vietnam Savaşı on yıl sürdü ve 2 milyondan fazla insanın ölümüne yol açtı.
1969'da Cumhuriyetçi Parti adayı Richard Nixon, Vietnam Savaşı’na karşı yoğun kamuoyu tepkisi altında başkanlık görevine gelirken Vietnam’da ABD askeri sayısı 500 bini geçmişti. Savaş yıllarının en önemli gelişmelerinden biri de ABD’li astronot Neil Armstrong'un 21 Temmuz 1969'da ayda yürüyen ilk insan olmasıydı.
1973 yılına gelindiğinde Vietnam ile ateşkes anlaşması imzalandı. Savaş yüzünden oldukça itibar kaybeden başkan Nixon, iç politikada da başarılı olamıyor ve ülke enflasyonla boğuşuyordu. Nixon'un 1974'te başkanlığını bitiren, Demokrat Parti'nin telefonlarının gizlice dinlendiğini ortaya çıkaran Watergate Skandalı oldu. Nixon bu skandal sonrasında istifa etti.
ABD Başkanı Barack Obama, resmi ziyarette bulunduğu  Vietnam'da Amerikalı ünlü şef ve yazar Anthony Bourdain ile küçük bir lokantada  bir araya geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...