Tgrt Haber
20 Eylül 2017 09:06

Hamas, Gazze'yi Filistin Devletine devredecek

3 ay önce yeni manifestosunu ilan esen Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ı, on yıl önce kontrol altına aldığı Gazze’ye yetkilileri gönderip buradaki kontrolü geri almaya davet etti.

Hamas, Gazze'yi Filistin Devletine devredecek
hamas,,filistin,,gazze,,abluka,

ÇETİNER ÇETİN

Hamas lideri İsmail Haniyeh, grubunun, iktidarı Batı destekli Filistinli lidere geri verme konusunda ciddi olduğunu söyledi ve Abbas’a “pratik adımlarla” karşılık vermesi için çağrıda bulundu.     

Hamas, son aylarda Gazze’yi yöneten tartışmalı bir komiteyi lağvedeceğini açıkladı. Örgüt ayrıca bütün yönetim faaliyetlerini Abbas’a devretmeye ve Gazze ve Batı Şeria’da seçimler yapmaya hazır olduğunu belirtti.      

Diğer Hamas liderleriyle birlikte Mısırlı yetkililerle pek sık rastlanmayan türden görüşmeler yaptıkları Kahire’den döndükten sonra konuşan Haniyeh, “Gazze’de bir uzlaşma hükümetinin çalışması için hiçbir engel olmadan, açık ve samimi bir davette bulunuyoruz.” dedi.      

Hamas, yıllar süren İsrail-Mısır ablukasının ve son zamanlarda Abbas’ın yaptığı ekonomik baskıların ardından mali ve siyasi kriz içinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...