Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2015 02:27

Hamas İsrail'i sorumlu tuttu

İslami Direniş Hareketi'nin Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'ta Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayın sorumlusunun İsrail yönetimi olduğunu belirtti.

Hamas İsrail'i sorumlu tuttu
hamas, kassam,

Hamas'a yakın bir gazeteye açıklamalarda bulunan Meşal, Yahudi yerleşimcilerin eliyle yanarak hayatını kaybeden bebek Ali Devabişe olayına ve son zamanlarda Mescid-i Aksa'ya yönelik tekrar eden saldırılara gereken karşılığın verilmesi ve "direnişi" tırmandırma çağrısında bulundu.

Meşal şu ifadeleri kullandı:

"Bebek Devabişe'nin yakılması halkımıza ve tüm insanlığa yönelik işlenen çok çirkin bir suçtur. Siyonist işgalci yönetim olayın sorumlusudur. Bu olay, işgal ve Yahudi yerleşim birimlerinin çatışmanın özü olduğunu yeniden vurgulamıştır."

"KASSAM TUĞAYLARI SESSİZ KALMAYACAK"

Öte yandan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde ise yaptığı yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine yönelik saldırısına sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

Ebu Ubeyde açıklamasında, "Filistin halkı ve direniş grupları Filistinli bebek Ali Devabişe'nin yakılarak öldürülmesine sessiz kalmayacak. Düşman, direniş ve güç kullanmaktan başka bir dilden anlamıyor" ifadesini kullandı.


Saldırının sorumluluğunu İsrailli yetkililere yükleyen Ebu Ubeyde, "Halkımız ve direniş güçleri, şehitlerimizin intikamını almak ve düşman askerlerinin hayatını cehenneme çevirmek için mümkün olan her türlü yola başvurma hakkına sahiptir" dedi.

Yahudi yerleşimcilerin önceki gün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybederken, anne ve babası da yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...