Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2014 16:44

Hamas'a göre Netanyahu yenilgiyi kabullendi

Hamas'tan çarpıcı açıklama geldi. Hamas sözcüsü Netanyahu'nun açıklamalarını "yenilgiyi üstü kapalı biçimde itiraf" şeklinde nitelendirdi.

Hamas'a göre Netanyahu yenilgiyi kabullendi
hamas,netanyahu,yenilgi,

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamalarını "yenilgiyi üstü kapalı biçimde itiraf" şeklinde nitelendirdi.Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun askeri operasyonun yüzde yüz başarılı olma garantisi olmayabileceği yönündeki ifadesini, "direnişe karşı açılan savaşta yenilgiyi üstü kapalı biçimde itiraf" olarak değerlendirdi.İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile parlamento binasında bir araya gelen Netanyahu, görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırılarının devam edeceğini, kara operasyonunu, tünelleri yok etmek için başlattıklarını ancak operasyonun yüzde yüz başarılı olma garantisinin olmayabileceğini ifade etmişti.Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerin öldürüldüğünü bildirmiş, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ise ölen asker sayısının 76 olduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...