Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2014 21:32

Hamas'tan İsrail ve ABD'ye suçlama

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, ABD ile İsrail'in, Filistin'in içişlerine karıştığını ve milli mutabakatı başarısızlığa uğratmak için çaba sarfettiğini öne sürdü.

Hamas'tan İsrail ve ABD'ye suçlama
hamas, Fevzi Berhum, ABD, İsrail, mahmud abbas, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin saflarının bölünmesi ve demokrasi seçeneğinin ortadan kaldırılması, ABD iradesiyle desteklenmiş İsrail müdahalesidir. ABD ve İsrail, milli mutabakatın hayata geçirilmesini istemiyor. Bu baskılar dolayısıyla mutabakatı uygulamaya koyma konusunda acele etmemiz gerek" ifadesini kullandı. Açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yönelik tehditlerinin ve onu barış müzakereleri ile milli mutabakat seçenekleri arasında bırakmasının hedefinin, "Filistin saflarını bölmek ve milli mutabakatın uygulanmasını engellemek" olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, Filistinlilere İsrail'in tehditlerine aldırış etmemeleri çağrısında bulunuldu. Filistin'de Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da milli mutabakata varılmıştı. Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...