Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Aralık 2017 11:59

'Hanzala Cesaret Ödülü' sahibi Filistinli kız gözaltına alındı

İsrail askerlerinin, daha önce cesur tavrı nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülünü"ne layık görülen 16 yaşındaki Ahed et-Temimi'yi gözaltına aldığı bildirildi.

'Hanzala Cesaret Ödülü' sahibi Filistinli kız gözaltına alındı
Hanzala Cesaret Ödülü,filistinli kız

Filistin Halk Direniş Komiteleri'nden aktivist Hilmi et-Temimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlerin bu sabah Ahed et-Temimi'nin Ramallah kentinde ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenlediğini ve evi aradıktan sonra Ahed'i gözaltına aldığını söyledi.

Temimi, askerlerin Ahed'i götürdükleri yer hakkında bilgi vermediğini belirtti.

Ahed'in gözaltı sebebi henüz bilinmiyor. İsrail medyası dün Ahed'in, askerleri evinin önünden kovduğu görüntüleri yayımlamıştı.

"Filistinli cesur kız" olarak bilinen Ahed, 2012 yılında ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülünü"ne layık görülmüştü.

"İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen Ahed, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşmuştu.

'Hanzala Cesaret Ödülü' sahibi Filistinli kız gözaltına alındı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...