Tgrt Haber
03 Haziran 2018 00:33

Hawaii'de lav nehri 87 evi kül etti

4 Mayıs'ta patlayan Kilauea Yanardağı durulmuyor, önüne geçilmeyen lavlar 10 evi daha eritti. Yetkililer evlerini terk etmeyen Hawaii sakinlerinin tutuklanacağını açıkladı.

Hawaii'de lav nehri 87 evi kül etti
hawai,

ABD'nin Hawaii eyaletinde Kilauea Yanardağı'ndan  püsküren lavlar 87 evi yok etti. 

Hawaii Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü Talmadge Mango, bir aydır  patlamaların meydana geldiği Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavların bugün 10  evi daha kül ettiğini açıkladı.

Lavlar nedeniyle şimdiye kadar yok olan ev sayısının 87 olduğu  bildirildi.

Halka 'tahliye ya da tutuklanma' uyarısı

Son bir haftadır yanardağdaki patlamaların artması ve püsküren lavın akışkanlığının hızlı olması nedeniyle yetkililer halktan evlerini terk etmesini istedi.

Polis tarafından da "Evlerinizi terk etmezseniz tutuklanırsınız" şeklinde uyarı yapıldı. Ayrıca bölgede küçük çaplı depremler meydana geldiği bilgisi de verildi.

Hawaii'de geçen ay faaliyete geçen Kilauea Yanardağı'ndan püsküren  lav, taş ve zehirli gaz nedeniyle bölgeden 2 bine yakın kişi güvenli yerlere  tahliye edilmişti.

Dünyanın en aktif volkanlarından Kilauea Yanardağı'nda 1983 yılından  bu yana patlamalar oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...