Tgrt Haber
13 Ocak 2018 23:29

Hawaii’de 'yanlış' balistik füze saldırısı paniği

ABD'nin Hawaii eyaletinde bölge halkına 'acil' koduyla bildirilen balistik füze alarmı büyük paniğe sebep oldu. Kısa bir süre sonra mesajın yanlışlıkla atıldığı açıklandı.

Hawaii’de 'yanlış' balistik füze saldırısı paniği
abd,,balistik saldırı,

ABD'nin Hawaii eyaletinde bölge halkına bir balistik füzenin adaya yöneldiğine dair verilen yanlış acil durum uyarısı vatandaşlar arasında panik oluşturdu. Adalıların cep telefonlarına sabah saatlerinde acil uyarı koduyla "Hawaii'ye yönelik balistik füze tehdidi. Derhal sığınak arayın. Bu bir tatbikat değildir." bilgisi gönderildi.Kuzey Kore ile ABD arasında yaşanan füze restleşmesinden dolayı bölge halkı büyük panik yaşarken, kısa süre sonra yapılan açıklamada mesajın 'yanlışlıkla' gönderildiği açıklandı.

Hawaii’de 'yanlış' balistik füze saldırısı paniği

Hawaii Acil Durum Dairesi Sözcüsü Richard Repoza, telefonlara gönderilen uyarının yanlış alarm olduğunu açıklarken olayın soruşturulduğunu söyledi.Uyarı, adadaki vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...