Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Şubat 2016 04:25

Hollanda Başbakanı Rutte’den Türkiye’ye övgü

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Suriyeli sığınmacılara ilişkin, "Türkiye çok şey yapıyor. Dürüst olmak gerekirse Avrupa olarak şimdiye kadar büyük bir katkımız olmadı. Türkiye’yi bu konuda suçlamak haksızlık olur” dedi.

Hollanda Başbakanı Rutte’den Türkiye’ye övgü
mark rutte, rutte

Haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Rutte, Türkiye’de 2,2 milyon Suriyeli sığınmacı bulunduğunu, bu sayının Suriye’deki mevcut durumdan dolayı daha da artabileceğini söyledi.
Türkiye’nin sığınmacıların barınmasına yönelik çalışmalarına saygı duyduğunu kaydeden Rutte, şöyle konuştu:
“Türk meslektaşlarımı bu konuda suçlayamam. Şu anda Türkiye 2,2 milyon Suriyeli mülteciyle uğraşıyor. Suriye’deki kötü durumdan dolayı bu sayının daha da artma tehlikesi var. İnsanlar bombalardan kaçıyor. Türkiye çok şey yapıyor. Dürüst olmak gerekirse Avrupa olarak şimdiye kadar büyük bir katkımız olmadı. Türkiye’yi bu konuda suçlamak haksızlık olur.”
Rutte, insanların Suriye’de bombalardan kaçtığını aktararak, Türkiye’deki sığınmacıların, Suriye’de durum düzelip de geri dönebilme imkanına kavuşana kadar durumlarının iyileştirilmesinin hem Türkiye hem AB’nin yararına olacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...