Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2015 04:55

Hollande'den Suudi Arabistan'da görüşmeler

Hollande, Suudi Arabistan Kralı Selman, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ve eski SMDK Başkanı Cerba ile görüştü

Hollande'den Suudi Arabistan'da görüşmeler
hollande, françois hollande

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve eski Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Cerba ile Suudi Arabistan'ın başkent Riyad'da ayrı ayrı görüştüğü bildirildi.
Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Hollande ile Kral Selman'ın Kraliyet Sarayı'nda gerçekleşen görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgede yaşanan gelişmeler ele alındı.
Görüşmeye Suudi Arabistan tarafından İçişleri Bakanı ve Birinci Veliaht Prens Muhammed bin Nayif, Savunma Bakanı İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ve Fransa tarafından Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile Savunma Bakanı Jean-Yves Odrian da katıldı.
Hollande'ın, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile görüşmesinde de ikili ilşkilerin yanı sıra Yemen'deki son gelişmeler ele alınırken, eski SMDK Başkanı Cerba'yı kabulünde ise Suriye'deki son gelişmelerle ilgili konular değerlendirildi.
Hollande, onur konuğu olarak, bugün Riyad'da bir araya gelecek Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri liderlerinin toplantısına katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...