Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2016 18:03

Hollande İngiltere'yi anında unuttu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiliz halkının Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı konusunda kaybedilecek zamanın olmadığını, tüm dünyanın AB’deki gelişmeleri takip ettiğini bildirdi.

Hollande İngiltere'yi anında unuttu
hollande, fransa, ab,

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB Konseyi için geldiği Brüksel’de zirve öncesi açıklamalarda bulundu.

İngiliz halkının aldığı AB'den çıkma kararının acı verici olduğuna değinen Hollande, bu durumun tüm İngiltere için olduğu kadar, ayrılma yönünde oy verenler için de geçerlilik kazandığını belirtti.

İngiliz halkının kararına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Hollande, "Bugün tarihi bir gün aynı zamanda AB için devam eden bir süreç. Avrupa durmaz, İngiltere’nin AB ile ortak tarihi bitmiştir ama AB için tarih devam ediyor." dedi.

İngiltere yönetiminin "Mümkün olan en kısa sürede ayrılık görüşmelerine başlaması gerektiğini" kaydeden Hollande, ayrılıktan sonra da AB ile İngiltere arasındaki ilişkiler hakkındaki müzakerelere geçilmesini istedi.

Hollande, birçok ülke halkının "Biz aynı durumda olsaydık (referandum) ne yapardık" sorusuyla karşı karşıya bulunduğunu vurgulayarak, "İngiltere’de yaşananlara baktığımızda, eğer iyi yönetebilsek, AB tüm üye ülke vatandaşları için bir şanstır." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...