Tgrt Haber
25 Kasım 2015 17:44

Hollande Türkiye'nin savunma hakkını destekledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesiyle ilgili Hollande ile telefonda görüştü. Hollande Türkiye'nin ulusal egemenliğini ve savunma hakkını desteklediğini belirtti.

Hollande Türkiye'nin savunma hakkını destekledi
hollande, türkiye, destek,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesi konusunda telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ile Hollande arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesi konusu ele alındı.

Görüşmede, Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a olay hakkında bilgi verirken, Hollande da Türkiye'nin ulusal egemenliğini savunma hakkını desteklediklerini ifade etti.

İki liderin bölgede gerilimi tırmandırmamak gerektiğine değindiği görüşmede, Erdoğan ve Hollande, Suriye'de siyasi geçiş sürecini sağlamak açısından da DAİŞ ile mücadeleye odaklanmanın önemini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...