Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2016 18:20

İbadi'den ilginç Türkiye çıkışı

Irak Başbakanı İbadi Musul'u Iraklıların kurtaracağını belirterek 'İhtiyaç duyarsak Türkiye'den yardım isteriz' açıklamasında bulundu.

İbadi'den ilginç Türkiye çıkışı
ibadi, türkiye,

Associated Press'in haberine göre, Bağdat'ta ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile görüşmesinin ardından gazetecilere konuşan İbadi, "Türklerin katılmak istediğini biliyorum. Kendilerine teşekkür ederiz. Ama bu Iraklıların üstesinden geleceği bir şey. Iraklılar Musul'u ve kalan diğer toprakları kurtaracak" dedi.

HERHANGİ BİR SORUNUMUZ YOK

Musul savaşına Iraklı, Kürt ve diğer yerel güçlerin katılacağını belirten İbadi, "Herhangi bir sorunumuz yok... Yardım gerekirse, Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerden isteriz" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Carter dün akşam, Ankara'daki temaslarının ardından Türkiye'nin, Musul'un operasyonunda yer alması konusunda Ankara-Bağdat arasında prensip anlaşmasına varıldığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...