Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2015 20:23

İhvan'dan 'barışçıl çizgide devam' açıklaması

İhvan Sözcüsü Mahmud Gazlan, 22 ay sonra yaptığı ilk açıklamada "İhvan, barışçıl çizgisinden asla çıkmayacak" dedi.

İhvan'dan 'barışçıl çizgide devam' açıklaması
ihvan, mısır, mursi,

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Resmi Sözcüsü Mahmud Gazlan, 22 ay sonra yaptığı ilk açıklamada "İhvan, barışçıl çizgisinden asla çıkmayacak" dedi. Gazlan, ülkede gerçekleştirilen darbenin ardından, darbe karşıtlarının toplandığı mekan olan Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'ndaki kanlı müdahaleden yaklaşık 2 yıl sonra ilk kez, İhvan'ın son günlerde verilen "idam kararları" karşısında izleyeceği metoda ilişkin bir makale yazdı. İhvan'a ait bir internet sitesinde kaleme aldığı makalede Gazlan, barışçıl metodun İhvan'ın sabit değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şiddete yönelmeyeceklerini ve barışçıl çizgiden asla çıkmayacaklarını belirtti.

Gazlan, insanların yaklaşık 90 yıldır İhvan'la kurdukları gönül bağında "barışçıl duruşun" etkisi olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Barışçıl olmak ve şiddeti durdurmak bizim değişmez değerlerimizdendir. İhvan, 90 yıldır devam etmesini ve gücünü barışçıl çizgisinden alıyor. İnsanları İhvan'ın etrafında kenetlenmeye iten sebep de barışçıl metodumuzdur."

-"Yenilgiye uğramanın sebebi, şiddettir"

Halkların barışçıl olmasının silahtan bile güçlü olduğu görüşünü dile getiren Gazlan, "Yenilgiye uğramanın ve yok olmanın sebebi şiddettir. Önümüze 90'lı yıllarda yaşanan Cezayir, Suriye'deki Hama ve Ürdün'deki "Kara Eylül" tecrübeleri var. Tüm bu deneyimler, şiddetin başarısızlığını gözler önüne serdi" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...