Tgrt Haber
30 Ağustos 2016 00:12

IKBY Başbakanı Barzani, Bağdat'ta

Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında bir heyet, bugün Bağdat’a giderek Haydar İbadi’yle biraraya geldi.

IKBY Başbakanı Barzani, Bağdat'ta
bağdat,

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti, başkent Bağdat'taki ofisinde kabul ettiği bildirildi.

Irak Başbakanlık Enformasyon Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İbadi'nin Barzani liderliğindeki Kürt heyetini kabulünde, ülkedeki siyasi, güvenlik, ekonomik, terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında Musul'u örgütten geri alma operasyonu hazırlıkları ve iki yönetim arasındaki sorunların anayasal çerçevede çözülmesi konularının ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, İbadi, ülke çıkarı için IKBY hükümetinin ihraç ettiği petrol gelirinin Bağdat'a teslim edilmesi ve Bağdat'ın da bunun karşılığında gerekli maddi geliri ödemesi konusundaki istişarelerin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Kerkük petrolünün ihracatı konusunu da değinilen görüşmede, bununla ilgili Irak Petrol Bakanlığı ile IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı arasındaki teknik görüşmelerin devam etmesinde mutabık kalındı.

Görüşmede ayrıca Musul'u DAEŞ'ten geri alma operasyonuyla ilgili koordinasyon ve dayanışma ile IKBY'nin, kurtarma operasyonuna ve göçmenlerin evine geri dönmesi planına uyması gerektiğine vurgu yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...