Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2015 04:34

İngiltere'den Avrupa'ya üyelik resti

Kraliçe 2’nci Elizabeth’in okuduğu David Cameron hükümetinin programında ülkenin AB üyeliğinin referanduma sunulacağı yer alıyor ve İskoçya’ya daha fazla özerklik öngörülüyor.

İngiltere'den Avrupa'ya üyelik resti
Kraliçe 2’nci Elizabeth, david cameron,

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth (89), 7 Mayıs’ta düzenlenen ve muhafazakârların zaferiyle sonuçlanan seçim sonrasında şekillenen yeni parlamentonun açılışında hükümet programını okudu. Kraliçe, İngiliz Parlamentosu’nun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda, Başbakan ve Muhafazakâr Parti Lideri David Cameron hükümetinin kaleme aldığı metni okuyarak parlamentoyu açtı. Parlamentoyu açma ve feshetme yetkileri bulunan Kraliçe, Cameron’un İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini sürdürüp sürdürmeme konusundaki referandum planına vurgu yaptı. “Hükümetim Birleşik Krallık’ın AB’yle ilişkilerini gözden geçirecek ve birlikten tüm üye devletlerin yararına olacak reformlar yapmasını isteyecek” diyen Kraliçe, referandumun 2017’de yapılması için gereken yasal düzenlemenin yapılacağının altını çizdi. Cameron, AB’de kalmak istiyor, ancak aksini isteyenlere de söz hakkı vermek için referandum düzenleme vaadiyle seçime gitti. Hükümet programındaki yasal düzenleme planlarından bazıları şunlar:

-Gelir vergisinde 5 yıl artış yok.

-Haftada 30 saat ücretsiz çocuk bakımı.

-İskoçya’ya daha fazla yetki verilecek.

-500 yeni devlet okulu açılacak.

-Kaçak göçmenler azaltılacak.

ATLI ARABAYLA GİDİYOR

Kraliçe, her yasama yılının başında Buckingham Sarayı’ndan atlı arabanın içinde Westminster’daki tarihi parlamento binasına gidiyor.

KEÇİ DERİSİNDEN KAP

Kraliçe’nin konuşma metni parşömen kâğıdına yazılıyor. Mürekkebinin kuruması 3 gün sürüyor. Sayfalar keçi derisinden yapılmış kap içinde taşınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...