Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2015 12:38

İngiltere Merkez Bankası'na inceleme başlatıldı

İngiltere Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, İngiltere Merkez Bankası’nın 2007-2008 yıllarındaki likidite ihalelerine ilişkin inceleme başlattı.

İngiltere Merkez Bankası'na inceleme başlatıldı
ingiltere, merkez bankası,

İngiltere Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (SFO), İngiltere Merkez Bankası’nın 2007-2008 yıllarındaki likidite ihalelerine ilişkin inceleme başlattı. AA muhabirinin SFO’dan aldığı bilgiye göre İngiltere Merkez Bankası’nın geçmiş yıllara dönük sağladığı likiditeye ilişkin süreç, mevcut veriler ışığında kurum tarafından incelenecek. Kurumdan, incelemenin ne kadar süreceğine dair bir açıklama yapılmadı.
İngiltere Merkez Bankası da resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla SFO’nun inceleme başlattığını doğrulayarak, bankanın bu incelemeye ek olarak ticaret avukatı Lord Grabiner’i 2007-2008 yılları arasındaki likidite ihalelerine ilişkin bağımsız bir inceleme yapması için görevlendirdiğini duyurdu.
İngiltere Merkez Bankası, SFO’nun incelmelerinin devam etmesi nedeniyle konuya ilişkin ayrıca bir açıklama yapılmayacağını vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...