Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2016 21:25

İngiltere'de, Türkiye'den terörle mücadele vurgusu

Milli Savunma Bakanı Işık, Londra’da gerçekleştirilen DEAŞ'la mücadele toplantısında, Türkiye’nin sadece bu örgüte karşı değil, PKK dahil her tür terörle mücadelesinin süreceğini vurguladı.

İngiltere'de, Türkiye'den terörle mücadele vurgusu
ingiltere, türkiye, terörle mücadele,

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İngiltere'nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen DEAŞ’la mücadele koalisyonu savunma bakanları çekirdek toplantısına katıldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan toplantıda Suriye ve Irak’ta devam eden operasyonlar hakkında koalisyon harekat komutanları ve yetkilileri tarafından güncel bilgiler verildi. Toplantıya İngiltere ve ABD savunma bakanları eşbaşkanlık yaptı.

Diplomatik kaynaklar ve Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Işık, toplantıda, İstanbul’da 10 Aralık’ta gerçekleşen terör saldırısı sonrasındaki taziye mesajlarına, hem de Suriye ve Irak’ta devam eden operasyonlarla ilgili Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınmasından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

"Türkiye, her tür terörle mücadelesini sürdürecek"

Türkiye’nin sadece DEAŞ’a karşı değil, PKK dahil her tür terörle mücadelesinin süreceğini belirten Işık, bu hususta müttefikler ve ortaklardan da iş birliği ve dayanışma beklendiğini kaydetti.

Toplantıda DEAŞ ile uzun dönemde mücadele edilebilmesi için alınabilecek tedbirler de görüşüldü.

Uzun vadede güvenliği ve istikrarı sağlayacak nitelikte olacak bu tedbirler paketinin, ileride askeri yeteneklerden ziyade, Irak polis güçlerinin eğitimi dahil olmak üzere sivil unsurlarla uygulanabileceği hususunda fikir birliği oluştuğu öğrenildi.

Bakan Işık’ın, DEAŞ’la mücadele toplantısı vesilesiyle başta İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon olmak üzere mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde de DEAŞ’ın ideolojisine karşı mücadelede uzun dönemde başarılı olunabilmesi için bilhassa Batılı toplumlarda artan İslam düşmanlığıyla da mücadele edilmesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...