Tgrt Haber
24 Ekim 2016 19:11

Irak güçleri Karakuş beldesinde kontrolü ele geçirdi

Irak ordu birlikleri, Musul'un güneydoğusundaki Karakuş beldesinde kontrolü tamamen sağladı.

Irak güçleri Karakuş beldesinde kontrolü ele geçirdi
ırak, ordu, birlikler,

Irak ordu birliklerinin, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması için yürütülen operasyon kapsamında, kentin güneydoğusundaki Karakuş beldesinde kontrolü tamamen sağladığı bildirildi.

Albay Muhammed el-Ceburi AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu ve polis birliklerinin, Musul kentinin doğu girişi olarak bilinen El-Hamdaniyye kazasının merkezi Karakuş beldesini tamamen ele geçirdiğini ifade etti.

Ceburi, ortak operasyonlar komutanlığı birliklerinin, Musul'un 20 kilometre güneydoğusunda Hristiyan nüfusun yoğun olduğu Karakuş'ta tarama çalışmalarına başladığı ve belde sakinlerinin bölgeden tahliye edildiğini söyledi.

Ordu birlikleri dün Karakuş'un kuzeyindeki Hristiyan nüfusun yer aldığı Rutle beldesini ele geçirmişti.

15'inci birlik, Hafsan ve Kadıyye köylerini ele geçirdi

Öte yandan orduya bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 9'uncu birliğin, Hamdaniyye kazası yakınlarındaki Keremlis beldesine yönelik operasyon başlattığı bildirildi.

Birliklerin, Keremlis'in denetimini ileriki saatlerde ele geçirebileceği tahmin ediliyor.

Yüzbaşı İyad Ramazan ise 15'inci birliğin, Musul'un güneyindeki Hammam el-Alil nahiyesine bağlı El-Hafsan ve Kadıyye köylerinin kontrolünü yeniden ele geçirdiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...