Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2018 00:15

Irak Meclisi yurt dışı seçim sonuçlarını iptal etti

Irak Temsilciler Meclisi, 12 Mayısta Irak’ta gerçekleşen genel seçimlerin yurt dışı oylamalarının sonuçlarını iptal etme kararı aldı.

Irak Meclisi yurt dışı seçim sonuçlarını iptal etti
IRAK,,SEÇİM,

Irak Temsilciler Meclisi, 165 milletvekilinin hazır bulunduğu oturumda 12 Mayısta Irak’ta gerçekleşen genel seçimlerin yurt dışı oylamalarının sonuçlarını iptal etme kararı aldı. Seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından bir türlü toplanamayan Irak Temsilciler Meclisi, Meclis Başkanı Selim el-Cuburi başkanlığında toplandı. Seçim sonuçlarını ve bazı tarafların itirazlarını değerlendirmek için toplanan meclisin yurt dışı seçim sonuçlarının iptal edilmesi ve seçim sonuçlarının yüzde 10’unun elle sayılmasını onayladığı bildirildi.

Irak'ta seçimlerin ardından çok sayıda siyasi parti ve taraf, seçimlerin şaibeli geçtiğini iddia ederek Irak Bağımsız Seçim Yüksek Komisyonunu suçlamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...