Tgrt Haber
01 Temmuz 2016 18:54

Irak ordusu Musul'un güneyindeki iki köyü geri aldı

Irak ordusu, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin güneyindeki iki köyü geri aldı.

Irak ordusu Musul'un güneyindeki iki köyü geri aldı
terör örgütü, daeş, musul,

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un güneyinde yer alan Mahmur ilçesindeki iki köyü geri aldığı ve çok sayıda militanın ise öldürüldüğü bildirildi.

Mahmur ilçesindeki Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Necim el Cuburi, yaptığı basın açıklamasında, "Musul kentini geri alma operasyonu çerçevesinde güçlerimizin güney cephesinden ilerleyişi devam ediyor. En son yapılan operasyonda, Dicle nehrine yakın Hıvavi ve Dırbasman köyleri kurtarıldı." dedi.

Musul'un güneyinde devam eden operasyona uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da destek verdiğini belirten Cuburi, operasyonda DAEŞ'e ait bomba yüklü 5 aracın imha edildiğini kaydetti.

Cuburi, söz konusu köylerin geri alınması sırasında birçok DAEŞ militanının cesedinin yerlerde kaldığını aktardı.

Terör örgütü DAEŞ'in operasyonlar sırasında bölgedeki sivilleri canlı kalkan kalkan olarak kullandığını dile getiren Cuburi, "Buna rağmen çok dikkatli bir şekilde hareket ederek, herhangi bir sivil zarar görmedi." dedi.

Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, 12 Haziran'da Musul kentini kurtarma operasyonunun ikinci aşamasının başladığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...