Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2016 12:55

Irak'ta 11 DAEŞ militanı öldürüldü

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce kentini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda DAEŞ'e ait bir tünelin yıkıldığı ve 11 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Irak'ta 11 DAEŞ militanı öldürüldü
ırak, deaş,

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce kentini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda DAEŞ'e ait bir tünelin yıkıldığı ve 11 militanın öldürüldüğü belirtildi. Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in Felluce'nin doğusunda El-Harariyyat ile Elbu Ude bölgeleri arasında geçiş amacıyla kullandığı tünelin yerle bir edildiğini söyledi. Cevdet, tünelde 11 militanın öldüğünü kaydetti.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 22 Mayıs akşamı Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.
Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve aşiret güçleri (Sünni), 2014'ten beri DAEŞ kontrolünde bulunan Felluce'yi geri alma operasyonunda yer alıyor.
Irak hükümeti Felluce'yi alıp ardından DAEŞ'in ülkedeki ana karargahı olan Musul'un kurtarılmasını amaçlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...