Tgrt Haber
16 Temmuz 2017 18:46

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin kardeşi tutuklandı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kardeşi Hüseyin Feridun'un hakkında verilen para cezasını ödemediği için tutuklandığı bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin kardeşi tutuklandı
ruhani,,iran,,hüseyin feridun,

İran Yargı Erki'ne ait Mizan Haber Ajansı'nın haberine göre, Yargı  Erki Sözcüsü Gulamhüseyin Muhseni Ejei düzenlediği haftalık basın toplantısında,  "mali suçlar" nedeniyle yargılandığı davada para cezasına mahkum edilen  Feridun'un söz konusu teminatı ödemediği için tutuklanarak cezaevine konulduğunu  belirtti.
 
Muhseni Ejei, sanıkları arasında Cumhurbaşkanı Ruhani'nin kardeşi  Feridun'un da bulunduğu "mali suçlar" davasında kararın dün verildiğini ifade  etti.
 
Açıklanan karar gereği, Feridun'un para cezasına çarptırıldığını  aktaran Muhseni Ejeni, "Ancak söz konusu şahıs cezayı ödemediği için cezaevine  konuldu." dedi.
 
Muhseni Ejei, bu durumun geçici bir hapis cezası olmadığını,  Feridun'un ancak para cezasını ödedikten sonra serbest bırakılacağını vurguladı.
 
Söz konusu para cezasının miktarı hakkında bilgi sahibi olmadığını  dile getiren Yargı Erki Sözcüsü, dosyanın incelendiğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Ruhani'nin kendisine özel kalem müdürü olarak atadığı,  en küçük kardeşi Hüseyin Feridun'un, "banka müdürlerinin bordro davası ve Refah  Bankası'na müdür atama olaylarına müdahil olduğu" gerekçesiyle suçlu bulunduğu  belirtiliyor.
 
İran eski cumhurbaşkanlarından Mahmud Ahmedinejad'ın yardımcısı Hamid  Bakayi de görev yaptığı dönemde karıştığı "mali suçlar" nedeniyle 15 milyon 350  bin dolar tutarındaki para cezasını ödeyemediği için tutuklanarak ceza evine  gönderilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...