Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Şubat 2018 02:59

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, BMGK'da Doğu Guta hakkında konuştu

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Doğu Guta bölgesine yönelik saldırıya devam edileceği sinyalini verdi.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, BMGK'da Doğu Guta hakkında konuştu
iran,,bmgk,,İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri,,doğu guta,,suriye,

İran'ın Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Bakıri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Doğu Guta bölgesi için varılan ateşkes antlaşmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

İran ve Suriye rejiminin ateşkese uyacağını ancak "teröristlerin" bulunduğu Şam banliyösü gibi bazı bölgelerin ateşkesin konusu olmadığını söyleyen Bakiri, Batı'nın Suriye'de istikrar istemediğini, Şam'ın mahallelerinin "temizlendiğini" gördükleri için ateşkesi öne sürdüklerini iddia etti.

Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'dan durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesinin yapılabilmesi için cumartesi günü düzenlenen BMGK toplantısında bir ay insani ateşkes kararı alınmıştı.

Suriye'de Rusya ve İran destekli Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta bölgesinde 14 Kasım 2017'den bu yana düzenlenen hava ve kara saldırılarında bin 100'ü aşkın sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...