Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2018 18:38

İran: Her zaman Türkiye'nin yanındayız

İran Dışişleri Bakanlığı, Tahran yönetimi ve İran halkının her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu bildirdi.

İran: Her zaman Türkiye'nin yanındayız
iran,,türkiye,,abd,

Tasnim Haber Ajansı'nda yer alan habere göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına tepki gösterdi. 

"TRUMP'IN YÖNETİMİ SONUCA ULAŞMAYACAK"

Kasımi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ve Türkiye'ye yönelik tutumuna sert çıkarak, "Bir ülkenin başkanının başka bir ülkeye ekonomik baskılar uygulamaktan zevk alıyor olmasından müteessifiz. Bu yöntem bir sonuca ulaşmayacak. Akıl, mantık ve hoşgörünün dünya ülkeleri arasındaki ilişkilerde esas alınmasını ümit ederiz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

İran'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu vurgulayan Kasımi, "Biz İran halkı ve devleti olarak her zaman iyi ve kötü günlerde Türkiye halkı ve devletinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin bu durumu ve dış güçlerden gelen ekonomik baskıları atlatabilmesini ümit ederiz. Tabii ki böyle de olacaktır ve Türkiye bu baskıları atlatmada başarılı olacak, çünkü milletlerin iradesini güç ve tehditle değiştirebilmek mümkün değil." dedi.

"YALNIZ DEĞİLSİNİZ"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü açıklamasının devamında, "Bugün komşu ülkemize bir mesajım var. İran’ı kendi yanınızda görün ve yalnız olduğunuzu düşünmeyin. Biz her zaman size arka çıkacağız ve elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...