Tgrt Haber
23 Eylül 2018 21:33

İran'dan flaş hamle! Dışişlerine çağrıldı

İran, Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz kentindeki silahlı saldırıya ilişkin yapılan bazı açıklamalar nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Tahran Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran'dan flaş hamle! Dışişlerine çağrıldı
İRAN,BAE

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Ahvaz'da terör  saldırısıyla ilgili BAE'li bir devlet yetkilisinin yaptığı yorum nedeniyle  BAE'nin Tahran Maslahatgüzarı'nın bakanlığa çağrılarak gerekli uyarıların  yapıldığını açıkladı.

Kasımi, maslahatgüzara, ülkesinin siyasi mercilerine bağlı kişiler  tarafından yapılan ve terörü himaye eden ifadelerden BAE hükümetinin de sorumlu  olduğunu ve bu tür durumlar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini  bildirdiklerini ifade etti.
 
İran'ın Huzistan eyaletine bağlı ve Arapların yoğunlukta yaşadığı  Ahvaz kentinde dün İran-Irak savaşının 38'inci yılı nedeniyle düzenlenen askeri  geçit törenine yapılan silahlı saldırıda 17'si asker olmak üzere 25 kişi ölmüş 60  kişi yaralanmıştı. Olayın ardından İran yönetimi El Ahvaziye örgütünü  suçlamıştı. 
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ahvaz kentindeki saldırıyı hangi  örgütün gerçekleştirdiğini ve kimlerle bağlantılı olduğunu "çok iyi bildiklerini"  söylemişti.  
 
El Ahvaziye olarak tanınan "Ahvaz Milli Direnişi" çatısı altındaki  "Ahvaz Özgürlükçü Arap Hareketi" İran'ın güneybatısında bağımsız bir Arap idaresi  kurmayı hedefleyen ayrılıkçı bir "terör örgütü" olarak biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...