Tgrt Haber
29 Mart 2015 19:37

IŞİD'e ağır darbe

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Güvenlik Ajansı, Musul'da "IŞİD'in Kürt emiri" olarak bilinen Ziyad Selim Muhammet Ali el-Kurdi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD'e ağır darbe
ışid, musul,

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün "Musul askeri sorumlusu" olarak gösterilen Kürt komutanı Ziyad Selim Muhammet Ali el-Kurdi'nin öldürüldüğü bildirildi. Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Güvenlik Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, gece Musul'un Pure Mahallesi'ni hedef alan hava saldırısında, El-Kurdi'nin öldüğü belirtildi. Musul doğumlu El-Kurdi'nin 2004 yılında El-Kaide ile bağlantı kurduğu, Zummar, Keske, Musul Barajı, Filfil, Tilkef, Bartille, Güver ve Mahmur'da IŞİD'in bölge komutanlığının ardından son olarak "Musul'un askeri sorumluluğunu" üstlendiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yüzlerce Kürt'ün ve masum vatandaşın ölümünden sorumlu olan bu terörist, El Kaide'nin Tevhid ve Cihad grubuyla iletişim kurmuştur. 2006 yılında koalisyon güçleri tarafından tutuklanmış ve terör suçundan dolayı Boka Hapishanesi'ne gönderilmiştir. Serbest bırakılmasından sonra Musul'da terör eylemlerini düzenleyen grubun emiri oldu. Musul'daki onlarca patlama eyleminin sorumlusudur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...