Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Nisan 2018 22:55

İsrail, Fransız Başkana Filistin'e giriş izni vermedi

Fransa'nın Başkenti Paris’in kuzey banliyösü Gennevilliers’nin Belediye Başkanı Patrice Leclerc'e İsrail makamları tarafından Filistin'e giriş izni verilmediği bildirildi.

İsrail, Fransız Başkana Filistin'e giriş izni vermedi
filistin,

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Ürdün üzerinden işgal  altındaki Batı Şeria'ya girmek isteyen Leclerc'e İsrail İçişleri Bakanı Aryeh  Deri'nin talimatı doğrultusunda giriş izni verilmedi.
Söz konusu yasağın, Leclerc'in Filistin'e verdiği destek nedeniyle  uygulandığı belirtildi.
 
Leclerc'in Başkanlığını yürüttüğü Gennevilliers Belediyesi, geçen ocak  ayında Filistin'i devlet olarak tanıdığını açıklamıştı.
 
İsrail polisi, geçen yıl kasım ayında da bir grup belediye başkanıyla  İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Filistin'in Fetih Hareketi liderlerinden  Mervan el-Bergusi'ye destek vermek için ülkeye gelen Leclerc'in girişine izin  vermemişti.
 
İrlanda'nın başkenti Dublin'in Belediye Başkanı olan ve Filistin  davasına verdiği destekle bilinen Micheal Mac Donncha’nın da geçen hafta İsrail'e  girişinin yasaklandığı ortaya çıkmıştı.
 
Ancak, Tel Aviv'deki havalimanında pasaport kontrolü yapan memurun,  ismini sisteme yanlış girmesi üzerine Donncha İsrail'e girmiş ve Ramallah'ta  düzenlenen konferansa katılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...