Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2017 15:23

İsrail güçleri 50 Kudüslüyü gözaltına aldı

İsrail güçlerinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığı günden bu yana 50'ye yakın Kudüslüyü gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail güçleri 50 Kudüslüyü gözaltına aldı
israil,,kudüs,

Kudüs'teki Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığı günden bu yana ikisi kadın 50'ye yakın Kudüslünün İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınanların üçte birinin çocuk olduğuna dikkati çeken Ebu Asab, İsrail askerlerinin Kudüs kentindeki Selahaddin Caddesi ve Mescid-i Aksa'nın çevresindeki gösterilere orantısız güç kullanarak müdahalesi sırasında Filistinlileri gözaltına aldığını kaydetti.

Ebu Asab, bazı Kudüslülerin yaralı halde gözaltına alındığına vurgu yaptı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada ise Trump'ın açıklamasından bu yana işgal altındaki Filistin topraklarının genelinde İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 200'e ulaştığı aktarıldı.

Açıklamada, İsrail askerlerinin, dün akşamdan beri 22 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...