Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2016 23:44

İsrail ihlallere devam ediyor

İsrail'in son birkaç günde Mescid-i Aksa görevlileri ile İslami kurumlarda çalışanlara yönelik ihlallerini artırdığı belirtiliyor.

İsrail ihlallere devam ediyor
israil, ihlaller,

Kudüs'teki Filistinli kurumlar, İsrail'in son birkaç günde Mescid-i Aksa görevlileri ile İslami kurumlarda çalışanlara yönelik ihlallerini artırdığını bildirdi.

Kudüs'teki Yüksek İslam Birliği, hükümete bağlı Dar'ul Fetva (Fetva Dairesi) ile Vakıflar ve İslami Mekanlar Konseyi, İsrail'in son birkaç günde Mescid-i Aksa görevlileri ile İslami kurumlarda çalışanlara yönelik ihlallerine dair ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada, İsrail'in geçen günlerde Mescid-i Aksa korumalarından 2'sini ve Aksa'nın imar komitesinde çalışan bir görevliyi gözaltına aldığı, bazı görevliler hakkında ise Aksa'dan uzaklaştırma ve para cezaları gibi cezalar verdiği belirtildi.

İsrail'in son zamanlarda Aksa görevlilerine ve İslami kurumlarda çalışanlara karşı ihlallerini artırdığı kaydedilen açıklamada, "İsrail makamlarının, Aksa'da polis eşliğinde Yahudi ibadetleri yapan radikallerin davranışlarına müdahale eden Aksa görevlilerine karşı uyguladığı sistematik politika, Filistinlilere yönelik terör, korkutma, yıldırma ve cezalandırma amacı taşıyor." ifadelerine yer verildi.

İsrail güçleri sık sık Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile Mascid-i Aksa görevlilerini gözaltına alıyor. Görevliler ve çeşitli İslami kurumların çalışanlarına da çeşitli cezalar veriliyor.

Filistinlilere saldırılar ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginliklyer yaşanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...