Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Mart 2014 09:12

İsrail, Ürdün'den özür diledi

Ürdün Başbakanı en Nusur, 'İsrail, vatandaşımızın öldürülmesi olayından dolayı Ürdün'den resmi olarak özür diledi' dedi.

İsrail, Ürdün'den özür diledi
israil özür diledi,israil ürdün'den özür diledi,israil'den özür,israil kimden özür diledi,ürdün'den özür diledi,

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, İsrail askerinin el-Kerame Sınır Kapısı'nda bir vatandaşı öldürmesi olayından dolayı İsrail'in Üdün'den özür dilediğini açıkladı. Ürdün resmi haber ajansı PETRA'da yer alan habere göre, yargıç Raid Alaaddin Zueytir'in, pazartesi sabahı Batı Şeria -Ürdün sınırındaki el-Kerame Sınır Kapısı'nda yaşanan tartışma sırasındaİsrail askerinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmesi olayını görüşmek üzere düzenlenen özel oturumda konuşan Başbakan Nusur, İsrail'in Ürdün'den özür dilediğini söyledi. "Hükümetimizin yaptığı baskıların ardından vatandaşımızın öldürülmesi hadisesi sebebiyle İsrail, Ürdün'den resmi olarak özür diledi" ifadesini kullanan Nusur, İsrail hükümetinden olayla ilgili hemen kapsamlı bir soruşturma başlatılmasını ve bu soruşturmanın sonuçlarını geciktirmeden kendilerine bildirilmesini talep ettiklerini, İsrail'in de bu talebi kabul ettiğini belirtti.
Olayla ilgili ilk soruşturma raporunu teslim aldıklarını ve Ürdün güvenlik güçlerinin de katılacağı daha kapsamlı bir soruşturma için ısrar ettiklerini kaydeden Nusur, hükümetinin olayla ilgili gelişmeler konusundaki tutumunun İsrail'in sözlerine değil, fiillerine göre şekilleneceğini ve bunun Ürdünlü uzmanların da katılacağı soruşturma sonuçlarına göre netlik kazanacağını dile getirdi. Nusur,  İsrail yetkililerin ilk soruşturmada cinayetin, elinde silah bulunmayanÜrdün vatandaşı ile İsrail askeri arasında gerçekleşen kavganın ardından yaşandığı yönünde sunduğu gerekçelerin hiçbirinin savunmasız, sivil ve barışçıl bir vatandaşı öldürmek için yeterli gerekçe olarak kabul edilemeyeceğini bildirdi. Öte yandan, oturumdaki milletvekillerinin çoğu, İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilmesini, İsrail'in Amman Büyükelçisi Daniel Nevo'nun sınır dışı edilmesini ve Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Velid Ubeyde'nin geri çağrılmasını talep etti. Vaktin geç olması ve bazı milletvekillerinin söz alamaması sebebiyle oturuma bugün devam edilmesi kararlaştırıldı.
Başkent Amman'da yargıç olarak görev yapan Raid Alaaddin Zueytir, pazartesi sabahı el-Kerame Sınır Kapısı'nda yaşanan tartışma sırasında İsrail askerinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti.  İsrail polis kaynakları ise yargıç Zueytir'in, İsrail askerinin silahını almaya çalışırken vurulduğunu iddia etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...