Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2017 18:17

İsrail'den küstah açıklama!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağı bağımsızlık referandumuyla ilgili İsrail'den referandumu destekleyen bir açıklama geldi.

İsrail'den küstah açıklama!
israil,ırak kürt bölgesel yönetimi,referandum,israil adalet bakanı ayelet şaked,

 Ortadoğu'da bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına zaten destek veren, İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, ABD'nin bağımsızlık referandumunu desteklemesi gerektiğini söyledi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail Adalet Bakanı Ayelet  Şaked, 'İsrail ile Batı ülkelerinin Kürdistan devletinin kurulmasında büyük menfaati olduğunu' söyledi.

Şaked bugün bir konferans sırasında yaptığı açıklamada  "ABD'nin, Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak olan referandumu destekleme zamanı geldiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

ABD, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılacak referandumun zamanlamasını IŞİD'le süren mücadele nedeniyle doğru bulmadığını açıklamıştı.

İsrail Adalet Bakanı, daha önce yaptığı açıklamada, ülkesinin Ortadoğu'da bağımsız Kürt devleti kurulmasına destek vermesini istemişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da, ABD'li Kongre üyeleriyle yaptığı görüşmelerde, Kürtlerin devlet sahibi olması gerektiğini ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...