Tgrt Haber
14 Kasım 2017 18:46

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? | Kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? | Kar ne zaman yağacak? "İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da havalar soğuyacak mı, İstanbul'da kar yağışı tarihi belli mi?" soruları son günlerde en çok merak edilen ve sorgulanan listesine girerek gündemdeki yerini aldı.İstanbullular kasım ayının ortalarında olmasına rağmen bahardan kalma günlerin keyfini sürmeye devam ediyor ancak son yapılan değerlendirmelerde 20-23 Kasım tarihleri arasında hava sıcaklığının kuvvetli düşmesi ve İstanbul'da kar yağışının görülmesi bekleniyor. Kasım ayının ortalarında İstanbul'a yağacak ilk kar için bekleyişe geçen vatandaşlar, internet üzerinde sık sık hava durumunu takip ediyor. Peki, bir ısınıp bir soğuyan ve şimdilerde bahardan kalma son günlerini yaşayan İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? | Kar ne zaman yağacak?
istanbula ilk kar ne zaman yağacak?,istanbula yılın ilk karı ne zaman geliyor,yılın ilk karı için hava tahminleri,ilk kar ne zaman yağacak,istanbul için kar tahmin tahminleri,kar ne zaman yağacak,istanbula kar ne zaman düşecek

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? | Kar ne zaman yağacak? "İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek, İstanbul'da havalar soğuyacak mı, İstanbul'da kar yağışı tarihi belli mi?" soruları son günlerde en çok merak edilen ve sorgulanan listesine girerek gündemdeki yerini aldı.İstanbullular kasım ayının ortalarında olmasına rağmen bahardan kalma günlerin keyfini sürmeye devam ediyor ancak son yapılan değerlendirmelerde 20-23 Kasım tarihleri arasında hava sıcaklığının kuvvetli düşmesi ve İstanbul'da kar yağışının görülmesi bekleniyor. Kasım ayının ortalarında İstanbul'a yağacak ilk kar için bekleyişe geçen vatandaşlar, internet üzerinde sık sık hava durumunu takip ediyor.  Peki, bir ısınıp bir soğuyan ve şimdilerde bahardan kalma son günlerini yaşayan İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? 

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? | Kar ne zaman yağacak?
 

İSTANBUL'DA İLK KAR YAĞIŞI NE ZAMAN?

İstanbul'a yağacak ilk kar, Kasım ayının ortalarına girmemizle birlikte vatandaşların araştırdığı konuların başında yer almaya başladı. Yapılan hava tahminlerini yakından takip eden vatandaşlar, "İstanbul'da ilk kar yağışı ne zaman?" aramasını yapmaya başladı.

Günümüzde hava durumu tahminlerinde yaygın olarak kullanılan GFS (The Global Forecast System) adlı simülasyon verilerinde İstanbul'a yağacak kar ile ilgili bilgi paylaşıldı. Yer alan değerlendirmeye göre, İstanbul için 20-23 Kasım tarihlerinde soğuk hava dalgası gözlemleniyor. Gelecek olan soğuk hava dalgası, İstanbul'un yüksek kesimlerinde düşük ihtimal de olsa kar yağışı olarak etki edebilir. Kar yağışı ile ilgili kesin bir tahmin olmasa da, GFS simülasyonundaki verilerde kar yağışıyla ilgili bu şekilde bir bilgi yer alıyor. İstanbul'da yağabilecek bir kar için şimdiden tahmin yapmanın pek sağlıklı olmayacağını belirten uzmanlar, Kasım ayı içince İstanbul'da kar ihtimali görmenin de ilginç olduğuna dikkat çekti. Öte yandan  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava tahminlerine göre; İstanbul'da yağış yok ama çok bulutlu bir hava hakim olacak. En yüksek sıcaklıklar 16-19 derecelere kadar çıkarken, en düşük sıcaklıklar 11-13 derecelere kadar düşüyor.

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? | Kar ne zaman yağacak?

Hava tahmininde kullanılan simülasyon modellerinden GFS (The Global Forecast System) model verilerindeki kar beklentisiyle ilgili, havaninotlari.com internet sitesinde yer alan değerlendirme dikkat çekti.İşte model verilerindeki kar olasılığına dikkat çeken o değerlendirme: “Son günlerde bu modellerde 20-23 Kasım gibi İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor. Bu soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük de olsa, kar yapma ihtimali var. Tabii ki kesin bir şey söylemeyiz ancak modellerde görünen bu. Önümüzde yaklaşık 10 gün olduğu için ‘kar yağacak’ demek bilimsellikten uzak olur, ancak kasım ayı içinde İstanbul'da kar ihtimali görmek de ilginç.”

İSTANBUL'A YILIN İLK KARI GELİYOR!

Son verileri değerlendiren meteoroloji mühendisi Bünyamin Sürmeli ise ay sonu için uyardı. Kasım ayının son haftası için ciddi bir soğuk hava dalgasının görüldüğünü belirten Sürmeli, Marmara bölgesi için yılın ilk karının sinyalini verdi. Ayın son haftası için vatandaşların kar soğuğuna şimdiden hazırlanması yönünde uyarı yapan Sürmeli, göstergelerin tam net olmamakla birlikte İstanbul'a mevsimin ilk karının yağabileceğini işaret etti.

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? | Kar ne zaman yağacak?

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelerde yurt genelinde aşağıdaki hava tahminleri yapıldı:

"Çarşamba günü yurt genelinde herhangi bir yağış beklentisi yok, ama özelilkle iç kesimlerde yer yer sis ve pus görülebilir, dikkatli olmakta fayda var. Kuzey kesimlerde hava çok bulutlu, diğer kesimlerde ise parçalı az bulutlu geçecek. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.Perşembe günü ise tıpkı Çarşamba gününe benzer bir hava durumu yaşanacak. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus oluşabilir. Cuma günü de aynı şekilde yurt genelinde yağış beklentisi yok. İç kesimlerde yer yer sis ve pus görülecek. Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek."Öte yandan yurdun iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Aksaray, Karaman, Sivas, Adana, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Erzurum çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Aksaray, Karaman, Sivas, Adana, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Erzurum çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinden sonra batı bölgelerin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...