Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2018 00:23

İsveç'te mescit kundaklandı

İsveç'in güneyinde bulunan Skane bölgesindeki Hesselholm kentinde 200 kişilik mescidin kundaklandığı bildirildi.

İsveç'te mescit kundaklandı
isveç,,mescit,

İsveç devlet radyosunun (SR) haberine göre, akşam saatlerinde çıkan  yangın nedeniyle Hesselholm İslam Kütür Derneğine ait olan, apartmanın alt  katındaki mescitte büyük hasar meydana geldi.
 
Radyoya açıklama yapan kurtarma servisinden Magnus Carlsson, bir  kişinin mescide girerek, kasıtlı olarak yangın çıkardığının tespit edildiğini  söyledi.
Yangının kısa sürede söndürüldüğünü belirten Carlsson, mescitte büyük  hasar meydana geldiğini ve apartmandaki dört dairenin tedbir amacıyla  boşaltıldığını kaydetti.
 
Ülkenin resmi haber ajansına konuşan Hesselholm İslam Kültür Derneği  Başkanı İsmail Darragi de ''Müslümanların en çok ibadet ettiği ramazan ayında  böyle bir felaketin başımıza gelmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz." dedi.
 
200 kişinin ramazan ayında mescitsiz kaldığını ifade eden Darragi, 12  yıldır Hesselholm'de yaşadığını ve ilk defa böyle bir olayın görüldüğünü anlattı.
 
Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı, saldırganın yakalanması için  geniş çaplı inceleme başlatıldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...