Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2015 21:36

İtalya'dan Kosova'ya destek

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Taçi ile görüştü

İtalya'dan Kosova'ya destek
italya,

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi ile görüştü. Gentiloni, Kosova'nın Avrupa'ya yakınlaşmasını desteklediklerini belirtti. İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Roma'daki Gentiloni ve Taçi görüşmesinde, İtalya ile Kosova arasında olumlu seyreden ilişkiler teyit edildi. Ayrıca İtalya'nın, NATO'nun Kosova'da görev yapan çok uluslu barış gücü KFOR ile Avrupa Birliği Kosova Hukuk Misyonu'na bağlılığı üzerinde duruldu.

Görüşmede Gentiloni, İtalya'nın, Kosova'nın Avrupa'ya yakınlaşmasını desteklediğini bildirdi, Priştine yönetimince AB tarafından istenen reformların hayata geçirilmesi umudunu dile getirdi.

Kosova'da hukukun üstünlüğünün, yatırımı teşvik edecek kapsamlı promosyonların olmasının İtalyan yatırımcıları bu ülkeye daha da çekebileceğini ifade eden Gentiloni, İtalyan firmalarının Kosova'da yatırım yapmasının, iki ülkenin ticari ve ekonomik boyutta yakın işbirliği içinde bulunmasını sağlayacağını kaydetti.

Gentiloni, Kosova'nın uluslararası terörizm konusundaki tutumu, özellikle de terör örgütü DAEŞ'e yönelik mücadeleye katılmasından duyduğu memnuniyeti bildirdi.

Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin de ele alındığı görüşmede Gentiloni, Priştine yönetimini, Belgrad ile diyalog taahhüdü dolayısıyla takdir ettiğini, tarafları kısa zamanda enerji ve ulaşım gibi alanlarda önemli somut sonuçlar alma yolunda ilerlemeye çağırdığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...