Tgrt Haber
28 Eylül 2016 19:09

İzlenme rekoru kıran başkanlık tartışması Clinton'a yaradı

ABD'de başkanlık seçim sürecinde bir gelenek haline gelen adayların canlı yayında yüz yüze geldiği televizyon programları kararsız seçmenlerin tercihlerini belirlemesinde büyük rol oynuyor.

İzlenme rekoru kıran başkanlık tartışması Clinton'a yaradı
clinton, tartışma, trump,

ABD'de başkanlık seçim sürecinde gelenek haline gelen adayların canlı yayında yüz yüze geldiği televizyon programları kararsız seçmenlerin tercihlerini belirlemesinde büyük rol oynuyor.

ABD başkanlık seçimlerine 6 hafta kala, Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın canlı yayında ilk kez karşı karşıya geldiği tartışma hem ABD'de hem de yabancı basında büyük yankı uyandırdı.

90 dakika kesintisiz süren canlı yayın 81,4 milyon kişi tarafından izlendi ve şimdiye kadar en fazla kişi tarafından izlenen başkanlık tartışması olarak rekor kırdı.

"Clinton, ilk münazarada Trump'a göre iyi bir imaj sergiledi"

Tartışma öncesi kamuoyu yoklamaları adayların başa baş gittiğini gösterirken, Clinton ve Trump'ın ilk kez karşı karşıya geldiği tartışmanın ardından ilk münazarayı kazananın Demokrat Parti adayı Clinton olduğu yorumları yapıldı.

Alexandra isimli seçmen AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trump'ın münazarada Clinton karşısında zayıf kaldığını, Clinton'ın başkan adayı olarak Trump'a göre daha iyi bir imaj sergilediğini söyledi.

"Trump, kötünün iyisi"

Bazı seçmenler ne Clinton'a ne de Trump'a güveniyor. Brooklyn'de garsonluk yapan David, her ikisinin de iyi bir başkan olacağına inanmıyor.

Clinton'ın dış politikasını eleştiren David, Ortadoğu'da yaşananların sorumlusunun Clinton olduğunu savunarak "Her ikisinin de iyi bir başkan olacağını düşünmüyorum. Kötünün iyisini seçip, Trump'a oy vereceğim." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...