Tgrt Haber
30 May 2016 16:39

Japonya'da Kuzey Kore alarmı

Japon ordusu, Kuzey Kore'nin balistik füze deneme olasılığına karşı alarma geçti.

Japonya'da Kuzey Kore alarmı
Japon ordusu,

Japonya'da Ordu, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatma  olasılığına karşı teyakkuza geçirildi. Japonya resmi haber ajansı NHK, Japon hükümetinin orduya, Kuzey  Kore'nin balistik füze fırlatması halinde füze ülke topraklarına girerse   müdahalede bulunması için hazırlıklı olma talimatı verdiğini duyurdu.
Japon ordusunun, alınan karar uyarınca, denetimi artırmak için yere  konuşlandırılmış füzesavarların yanı sıra Aegis radar donanımlı destroyerleri  konuşlandıracağı kaydedildi.
Tokyo, mart ayından mayıs ayının başına kadar orduya, herhangi bir  balistik füzeye karşı hazırlıklı olması için benzer bir talimat vermişti.

Japon hükümeti, Kuzey Kore'de iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin, 36  yıl aradan sonra 6 Mayıs'ta düzenlenen ilk kongresinin ardından, provokasyonda  bulunma ihtimalinin düşük olduğu değerlendirmesinde bulunarak 11 Mayıs'ta emri  geri çekmişti.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, geçen ay sonunda, Kuzey  Kore'nin istediği an nükleer deneme yapabileceğine ve yeni bir orta menzilli  füzeyi her an fırlatılmak üzere hazırda beklettiğine inandıklarını söylemişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 6 Ocak'ta hidrojen bombası ve 7  Şubat'ta roket denemesi yaptığını açıklayan Kuzey Kore'ye ağır yaptırımlar kararı  almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...