Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2017 06:22

Kanada 800 Yezidiyi daha kabul edecek

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen, Irak'tan yıl sonuna kadar kabul edilecek Yezidi sayısının bin 200 olduğunu açıkladı.

Kanada 800 Yezidiyi daha kabul edecek
kanada, yezidi

Hussen, başkent Ottawa'da parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar 400 Yezidinin Kanada'ya getirildiğini hatırlattı.

Yıl sonuna kadar 800 kişinin daha Kanada devletinin sponsorluğunda ülkeye nakledileceğini belirten Hussen, Yezidilerin getirilmesiyle ilgili olarak Irak hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) onaylarının alındığını söyledi.

Kanada'ya getirilen Yezidilerin çoğunun diğer mültecilerden daha fazla ihtiyaçları olduğunu dile getiren Hussen, "Birçoğu hem fiziksel hem de duygusal olarak hayal bile edilemez travmalar yaşadı. Çoğunun fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak travma danışmanlığına ihtiyaçları olacak." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...