Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2017 13:01

Katalonya’dan İspanya hükümetinin kararına sert tepki

Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, İspanya hükümetinin, Katalonya özerk yönetim hükümetini feshetme kararını ’Franco döneminden bu yana bölgeye yapılan en kötü saldırı’ olarak nitelendirdi.

Katalonya’dan İspanya hükümetinin kararına sert tepki
italya,,katalonya,,referandum,

Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, Katalonya’nın İspanya hükümetinin kararını kabul etmeyeceğini belirterek, bu kararın Franco döneminden bu yana bölgeye yapılan en kötü saldırı olduğunu belirtti. Katalonya özerk yönetimi hükümetinin feshedilme kararının, Katalanların demokratik iradesine karşı bir hareket olduğunu ifade eden Puigdemont, İspanya hükümetine verilecek cevabı tartışmak üzere parlamento oturumu talep edeceğini söyledi.

Katalonya’nın başkenti Barcelona’da İsipanya hükümetinin kararının açıklamasının ardından 450 bin kişinin katıldığı bağımsızlık yanlısı gösteri düzenlemişti.

Katalonya Özerk Yönetimi, 1 Ekim’de İspanya Anayasa Mahkemesinin yasadığı olarak tanımladığı bağımsızlık referandumunu düzenlemiş, yüzde 90 “evet” oyu çıkmıştı.

İspanya’yı 1939’dan 1975’e kadar demir yumrukla yöneten Francisco Franco, Katalonya’nın yetkilerini almış ve Katalanca’yı yasaklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...