Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Şubat 2017 22:38

Katar'da uluslararası insan hakları konferansı başladı

"Arap ülkelerindeki çatışmalarla mücadelede insan hakları yaklaşımları" konulu uluslararası konferans başladı.

Katar'da uluslararası insan hakları konferansı başladı
Katar,insan hakları konferanso

Katar'ın başkenti Doha'da "Arap ülkelerindeki çatışmalarla mücadelede insan hakları yaklaşımları" konulu uluslararası konferans başladı.

Katar Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC) ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından organize edilen konferansın açılış oturumunda Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Bin Nasır Al Sani bulundu.

Bölgesel ve uluslararası kurumlar ile hükümet ve parlamento temsilcilerin yer aldığı konferansa Türkiye'den AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, vakfın uluslararası ilişkiler ve diplomasi koordinatörü İzzet Şahin, avukat Gülden Sönmez katıldı.

OHCHR Komiser Yardımcısı Kate Gilmore, açılış oturumundaki konuşmasında, bölge ülkelerinin iç ilişkilerinde barış ve istikrarın aranması gerektiğine işaret ederek, "Nefretin, geleceği ve barışı öldürdüğü düşünülürse, devam eden baskı, katliamlardan uzak durulmalı." dedi.

İnsanlık onurunun bölgenin farklı ülkelerinde "Arap Baharı"nı ateşlediğini belirten Gilmore, "Önceki dönemlere nazaran daha ağır bir baskının gölgesindeki Arap halkları, baskı ve diktatörlüğe son vermek istiyor. Muhalifler bastırılıyor, basın özgür değil, kanlı ve ölümcül çatışmalar yaşanıyor." diye konuştu.

Gilmore, adalet, yargı ve cezalandırma mekanizmasının yoksunluğunun, gün sonunda aynı vatanda, ırk, din ve mezhep temelli ayrılıklara yol açtığını vurgulayarak, Arap ülkelerindeki yetkililere, "çatışma ve savaşlara neden olduğu için vatandaşlarının ihlaller, ötekileştirme, zulüm karşısında korunması" çağrısında bulundu.

Bölgedeki çatışmaların sona ermesi, barışın korunması ve insan haklarıyla ilgili uluslararası ve bölgesel 320 kuruluşun yanı sıra farklı ülkelerin parlamento ve hükümet temsilcilerinin katıldığı konferans iki gün sürecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...