Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2015 17:58

Kayıp hacılardan acı haber geldi

Kastamonu'dan Suudi Arabistan'a hac vazifesini yapmak için giden ve izdihamda kaybolan Türk hacılardan acı haber geldi.

Kayıp hacılardan acı haber geldi
hacılar, kayıp hacı,

Suudi Arabistan’ın Mina şehrinde şeytan taşlamaya giderken meydana gelen izdiham sonrası kaybolan şirket görevlisi Hacı Enver Karakülah ve Hacı İsmail Muzır’ın cenazelerine ulaşıldı.

İZDİHAM FACİASINDA 11 TÜRK HACI KAYBOLMUŞTU

Kurban Bayramı’nın birinci günü Suudi Arabistan’ın Mina şehrinde şeytan taşlamaya giderken yaşanan izdihamda 753 kişi hayatını kaybederken, 887 kişi yaralanmış, 11 Türk hacı da kaybolmuştu.

Kastamonu’dan Suudi Arabistan’a hac vazifesini yapmak için giden şirket görevlisi Hacı Enver Karakülah (55) ile Hacı İsmail Muzır (77) ve Hacı Hikmet Çapar (78), yaşanan izdihamda kayboldu.

CENAZELERİNE ULAŞILDI

Kastamonu’ya bağlı Ayvalı köyünde ikamet eden Hacı Hikmet Çapar’ın daha önceden cenazesine ulaşıldığı belirtildi. Yaşanan izdihamın üzerinden 13 gün geçtikten sonra Hacı Enver Karakülah ile Hacı İsmail Muzır’ın da cenazelerine ulaşıldığı belirtildi. Hacı Enver Karakülah’ın oğlu Atila Karakülah, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından babasının ölü olarak bulunduğunu yazdı.

Ayrıca İsmail Muzır’ın oğlu Aziz Muzır’da, 13 gündür kayıp olan babasının cenazesine ulaşıldığını ve kutsal topraklarda defnedileceğini söyledi. Aziz Muzır, yaşanan olaylar nedeniyle babasının cenazesine de katılamayacağını ve bu yüzden büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...