Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2016 17:51

Kılıçdaroğlu'na saldırıyı dünya böyle gördü

Haber ajansları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı 'son dakika' olarak geçti.

Kılıçdaroğlu'na saldırıyı dünya böyle gördü
kılıçdaroğlu,saldırı,dünya,

AFP haberi İçileri Bakanı Efkan Ala'nın "PKK, CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu'nun kafilesine saldırdı" ifadeleriyle duyurdu. Artvin'de ormanda ateş açıldığını yazan ajans, koruma jandarmalarından biri ağır ikisi hafif yaralı olduğunu yazdı. Ajans Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu telefonla aramasını vurguladı.
 Reuters haber ajansı ise olayı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu. "Türk muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı" başlığıyla duyurduğu haberini NTV ve CNNTürk kaynaklarına dayandırdı. Ajans İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın saldırıyı PKK'nın yaptığını söylediği ifadelere yer verdi.
AP haber ajansı ise haberi "Kürt militanlar CHP liderinin koruma askerlerine ateş açtı" ifadeleriyle duyurdu.
 Washington Post da İçişleri Efkan Ala'nın ifadelerine yer vererek, "Türkiyeanamuhalefet liderinin konvoyu PKK tarafından saldırıya uğradı" başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...