Tgrt Haber
19 Şubat 2017 21:17

Kim Jong-Nam suikastında korkunç iddia

Güney Kore, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağabeyi Kim Jong-Nam suikastının arkasında Kuzey Kore'nin olduğunu iddia etti

Kim Jong-Nam suikastında korkunç iddia
Kuzey Kore,kim jong nam,kim jong un,Güney kore

Güney Kore, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağabeyi Kim  Jong-nam'ın Malezya'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin arkasında Kuzey  Kore olduğunu ileri sürdü. 
 
Güney Kore Birleşme Bakanlığı sözcüsü Jeong Joon-hee, ülkenin resmi  haber ajansı Yonhap arıcılığıyla yaptığı açıklamada, "Beş şüphelinin de Kuzey  Kore vatandaşı olduğunu göz önünde bulundurarak, suikastin arkasında Kuzey Kore  rejiminin olduğunu düşünüyoruz." dedi.
 
Jeong, Seul yönetiminin, "pervasız ve korkunç" cinayeti endişeyle  takip ettiğini belirtti.
 
Diğer yandan Malezya polisi, bugün 4 Kuzey Kore uyruklu kişinin  suikastın baş şüphelilerinden olduğunu açıkladı. Polis, söz konusu 4 kişinin  cinayetin işlendiği gün ülkeyi terk ettiğini bildirdi.
 
Malezya polisi, dün de Kim Jong-nam'a düzenlenen suikastle bağlantılı  olarak bir Kuzey Kore doğumlu kişiyi gözaltına almıştı.
 
Kuzey Kore liderinin ağabeyi Kim Jong-Nam, Malezya'daki bir  havaalanında uğradığı suikast sonucu öldürülmüştü.
 
Güney Kore Ulusal İstihbarat Hizmeti (NIS) Müdürü Lee Byung-ho de  Pyongyang yönetiminin uzun zamandır Kim Jong-nam'ı öldürmeyi planladığını ancak  Kim'in Çin tarafından korunduğunu ileri sürmüştü.
 
Babasının ölümünün ardından 2011'de iktidara gelen Kim, daha önce de  eniştesini ve bazı üst düzey yetkilileri infaz ettirmişti. Kim'in eniştesi ve  Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Chang Song Thaek, yolsuzluk yaptığı  gerekçesiyle 2013'te idam edilmiş, Chang'ın aç köpeklerin önüne atıldığı ileri  sürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...