Tgrt Haber
11 Mart 2014 18:01

Kırım Parlamentosu, referandum kararı aldı

Rusya Dişişleri Bakanlığından, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu ile Sivastopol Şehir Konseyi'nin Bağımsızlık Bildirisi kabul etmesinin hukuka uygun olduğu bildirildi.

Kırım Parlamentosu, referandum kararı aldı
kırım parlamentosu, rusya, dışişleri bakanlığı, referandum kararı, referandum,

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bildiride geçen ifadeler hatırlatıldı, Parlamento ve Şehir Konseyi'nin karara gösterdiği dayanaklar da sayıldı.
Açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu kararının hukuka uygun olduğunu kabul ediyor. Rusya Federasyonu, Kırım halkının özgür iradesini ortaya koyacağı bir referandumun sonucunu saygıyla karşılayacaktır" ifadeleri yer aldı. Bakanlık açıklamasında, Kırım Parlamentosu'nun bağımsızlık kararı alması üzerine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u telefonla aradığı duyuruldu. Lavrov'un görüşmede, "Ukraynalıların ve tüm bölgelerin çıkarlarını dikkate alarak, aynı zamanda Kırım halkının ulusal hukuka dayanarak gelecegini ve kaderinin belirleme isteğine saygı göstererek Ukrayna'daki krizden çıkış yolu bulma" önerisinde bulunduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...